Om Stutteri LBA

Har aldrig haft en hest der har givet mig så mange glæder, og nu gør hendes afkom det.Har aldrig haft en hest der har givet mig så mange glæder, og nu gør hendes afkom det.Jeg er oprindelig fra Amager. Da jeg som 22-årig deltog i et springkursus hos John Byrialsen, førte dette møde til et job i stalden hos Byrialsen på Viegården i Skals.
Jeg har siden boet på Skals egnen.
På Amager havde jeg 3 heste, 2 fuldblods og en halvblods hoppe efter Skovduen xx og Weinberg, det var min første hjemmeavlet halvblodshest.

Jeg red springning på Skovduen xx og dressur på en fuldblods vallak Jack The Ripper xx. Efter flytningen til Jylland kom jeg op og ride MA dressur til landsstævner, men ridningen måtte vige pladsen for avlen.

Men min ridning har givet en belast i avlen da jeg ved hvor vigtigt det er for en rytter at hesten er sund, meget ridelig og selvgående.

Jeg har altid haft en kærlighed for ædle og hurtige heste, og mener at fuldbloden kan bidrage til den danske varmblods avl. Jeg tror det er mere sikkert at avle på fuldblodshopper, frem for brugen af fuldblodshingste.
Men det kræver en ualmindelig god fuldblodshoppe, og de er svære at finde.

Min mand Martin og jeg købte gården her i 1995 så jeg rigtigt kunne komme i gang med at avle.
Mit første eget gennembrud som avler kom ved købet af fuldblods hoppen Red Rose xx. Hun blev kåret som 3 års i DH. Hun var også min ridehest og jeg startede hende i 4 års klasser. Hun blev først drægtig som 5 års og hendes første afkom Corbiere e. Coronado der kunne man se hun var noget særligt, han blev tildelt avlsgodkendelse i Herning og hendes succes fortsatte.

I 2012 indkøbte jeg Lousianna SEM for at starte en springlinie. Hoppestammen bag Lousianna SEM er en de mest præstationsfyldte spring stammer i landet.